Hi everyone! I’m back with some new inspiration for you for the Lindy’s Gang blog. This time I’ve created a card in a steampunk kind of style using some of the most gorgeous colors Lindy’s sprays and embossing powders and I’m going to show you with some step by step photos how you can create one of your own.

Hoi allemaal! Ik ben weer terug met wat nieuwe inspiratie op het Lindy’s Gang blog. Dit keer maakte ik een kaart in een steampunk-achtige stijl met een paar van de allermooiste kleuren Lindy’s Sprays en Embossing Poeders. Met stap-voor-stap foto’s laat ik je zien hoe je zelf zo’n leuke kaart kunt maken.

I started by picking some materials for the card, cardstock, gears, metal pieces etc. I didn’t use all of them but this is what I planned to use ;).

Ik begon door wat verschillende materialen bij elkaar te zoeken, cardstock, tandwieltjes, metalen embellishments etc. Uiteindelijk gebruik ik niet alles maar dit was wat ik zo’n beetje van plan was te gebruiken ;).

I grabbed two gorgeous blue Lindy’s Gang sprays, Blue Hawaiian Blue and Danny Zuko’s Denim and later on added Screamin’ Banshee Black. I also picked a couple of colors of Embossing powder; Scotch Broom Yellow, Adobe Fire and Midnight Sapphire.

Ik pakte twee van de mooiste blauwe sprays; Blue Hawaiian Blue and Danny Zuko’s Denim en later voegde ik daar nog Screamin’ Banshee Black aan toe. Verder zette ik vast een paar leuke kleuren embossing poeder klaar; Scotch Broom Yellow, Adobe Fire en Midnight Sapphire.

First I needed to create a background. I took a piece of Mixed Media paper and sprayed some of the color on my table (I actually use a piece of thick glass to work on, so that’s why I can spray it directly on to my table).

Om te beginnen maakte ik een achtergrond. Ik gebruikte een stuk mixed media papier en sprayde wat kleur op mijn tafel. Ik gebruik een plaat gehard glas als werkblad, vandaar dat ik het direct op mijn tafel kan sprayen.

Then I took the paper and laid on top. I’ve used a brayer to even it out.

Hier legde ik het papier op. Ik gebruikte een brayer om het goed te verdelen.


It’s important to dry every layer before adding another one, to prevent the colors to blend too much – ending up with mud instead of a nice color.

Het is belangrijk dat je de lagen tussendoor droogt om te voorkomen dat alles in elkaar doorloopt. Uiteindelijk krijg je dan modder in plaats van een mooie kleur.

After finishing the background I took a nice geometric stencil and added black modelling paste.

Toen ik klaar was met de achtergrond ging ik aan de slag met een leuk geometrisch stencil van AB Studio en zwarte modelling paste.

I sprinkled Embossing powder; Scotch Broom Yellow and Midnight Sapphire onto the wet modelling paste and dried with a heat tool.

Ik strooide er Scotch Broom Yellow en Midnight Sapphire Embossing poeder op toen de pasta nog nat was en verwarmde dit met een heat tool.

I love the effect of Lindy’s EP on black modelling paste, it’s magical!

Ik hou echt van het effect van Lindy’s embossing poeder op zwarte pasta’s, magisch!

The paper started to curl a bit because of the moisture and heat, so I decided to glue it on top of the black paper using sticky tape to make sure it’s as flat as possible.

Het papier kan wat gaan krullen als het vochtig en warm wordt, dus ik gebruikte sticky tape om de zwarte achtergrond erop te lijmen. 

I’ve used a nice cutting die and added embossing powder to both of the pieces to create some custom embellishments.

Ik gebruikte een leuke snijmal van Crealies en embossing poeder om een mooie extra versiering te maken.

I also attached a piece of wire using brads and used some drywall tape, painted black with gesso, to add texture.

Verder gebruikte ik nog wat drywall tape, ijzerdraad en brads en zwarte gesso om wat extra textuur te creëren.


Using a glue gun to the gears and a small text. Last but not least I used Nuvo Drops to add copper colored pearl drops. I think they look amazing together with the gorgeous blue background created with the blue Lindy’s Gang sprays. Those colors really complement each other.

Ik gebruikte een lijmpistool om de gears en tekst vast te lijmen. Tot slot gebruikte ik de mooie Copper Penny Nuvo Drops om wat parels te maken op de kaart. Die vind ik echt prachtig staan met de koperkleurige gears en de blauwe achtergrond.

Here’s a close-up photo of the finished card. I’m in love with this color combo and I really like how the embossing powders look on the black paste. The colors look really good together.

Hier is nog een clos-up van de kaart zoals hij af is. Ik vind deze kleurencombi echt super en het embossing poeder op de zwarte pasta maakt het echt af. Prachtig die kleuren zo samen!

Lindy’s Products

Other products

  • Black Cardstock, Mixed Media paper, metal embellishments, VersaMark, Nuvo Drops, Stencil by AB Studio, Cutting Die by Crealies, Black Modelling paste, Glue Gun, Heavy Gel Medium

 

Thanks for stopping by and have a great day!

Leuk dat je even langskwam en een fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »